sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Tervetuloa Inariin


Tämä päivä tuntuu elämäni käännekohdalta. Kaikki alkaa uudestaan uudessa ympäristössä ja alan tekemään itselleni uusia asioita. Pelkkää uutta ja uutuutta. Mahtavaa!

Päivä alkoi mukavasti ajoissa Mamin ja Fafin viedessä minut lentokentälle. Lensin Helsingistä Ivaloon Norwegianilla, jota voin suositella kaikille. Lennon varaus onnistuu kätevästi netissä, kaikki matkustus asiakirjat tulevat sekä puhelimeen tekstiviestinä että sähköpostiin. Matkat ovat todella edullisia, esimerkiksi nyt Norwegianilla on uudenvuodentarjouksena lentoja Ivaloon Helsingistä VAIN 19.90€ per suunta sisältäen lentokenttäverot yms, joten ei tosiaan ole kallista joten tervetuloa käymään. Lisäyllätyksenä lennolla on tarjolla ilmainen langaton nettiyhteys joten kukaan ei varmasti ehdi kyllästyä niinkin pitkällä lennolla kuin 1,5 tuntia.

Ivalossa minua oli vastassa Timppa, joka esitteli minulle Ivaloa ja Inaria. Olen käynyt Inarissa viimeksi kymmenen vuotta sitten ja se näyttikin todella erilaiselta kuin pikkutytön silmin katsottuna. Paljon ei tosin ole muuttunut, samat palvelut löytyvät edelleen j vähän lisää on tullut. Tykkään paljon Inarin keskustasta, sillä mikä sen mukavampaa kuin parkkeerata auto suunnilleen mihin huvittaa. Pääsinkin jo tänään testaamaan ajotaitojani Lapin teillä ja hätistelemään poroja kulkupelin edestä pois.

Hotelli jossa olen Menesjärvellä, on aivan ihastuttava. Se on rakennettu vanhaan kyläkouluun perinteistä tyyliä kunnioittaen. Hotellissa huokuu lämmin sekä kodinomainen tunnelma ja ihmiset ovat ystävällisiä. Hotellissa on mm. kolme saunaa, kaksi kotaa ja ravintola baareineen. Mielestäni on mukavaa, että perusajatuksena kulkee ”luxury of silence”-teema jolloin asiakkaat saavat todella nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta jota hotelli ympäristöineen pystyy tarjoamaan.

Kävin jo tänään vähän nuuhkimassa Inarin ulkoilumahdollisuuksia ja heti hotellilta lähteekin hyvät mahdollisuudet lumikenkäilyyn ja hiihtämiseen itse Menesjärvelle. Minua vastassa oli ihana, upea täysikuu joka valaisikin koko lenkkipolkuni mahtavasti. Tänään on muutenkin ollut kaunis päivä, todella valoisaa mikä yllätti minut koska luulin tulevani kaamokseen jossa ei päivänvaloa näe. Aurinko täällä kuitenkin nousee virallisesti vasta muutaman päivän kuluttua.

Minua jo peloteltiin, että vaikka olen vannoutunut kasvissyöjä jo reilusti yli kymmenen vuoden ajalta, en voi lähteä täältä syömättä poron lihaa. Saapa nähdä, miten käy.

Päivän kruunasi maittava illallinen ja sen jälkeen sauna. Huomenna sitten tositoimiin ja työt saavat kunnolla alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti