sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ihan Pihalla


Viikonloppu on kulunut mukavissa merkeissä. Perjantai-iltana sain kunniatehtäväksenii ottaa rahat pois kaikilta Rantsuun haluavilta. Ovella kävi kuhina ja paikka täyttyikin lähes ääriään myöten. Kellon lähestyessä kolmea, tarjoilijoiden oli melkein työnnettävä asiakkaat ulos, koska kaikilla oli niin SkaBmaKivaa :D

Eilen lauantaina olin Siidan takapihalle rakennetussa lumiteatterissa töissä ja tässä todistusaineistoa OIKEASTA kerrospukeutumisesta. Siihenhän kuuluu mm. kaksi pitkähihaista, kaksi paksua villapaitaa, untuvatakki, pilkkihaalarit, toppahousut ja fleecekerrasto. Ja silti oli kylmä, nimittäin olin unohtanut villasukat kotiin. :D

Kerrospukeutumista Susannan tyyliin

Siidalta menin suoraan Sajokselle, jossa näytettiin 60 vuotta vanha elokuva Valkoinen peura. Teoksen on ohjannut Erik Blomberg ja se on palkittu mm. Cannesin elokuvajuhlissa vuonna 1953. Tämän kauhufantasiahenkisen elokuvan tapahtumapaikat olivat tuttuja, sillä siellä vilahteli maisemia Inarista, Saariselältä ja Paistunturista. Sajos täyttyi ääriään myöten ja ihmisillä näytti olevan hauskaa naurun määrästä päätellen. Oli hauskaa huomata, miten saamelaiskulttuuri näyttäytyi vahvasti elokuvassa ja miten työntekotavat ovat muuttuneet vuosien varrella tekniikan kehittyessä.

Elokuvan jälkeen teimme vielä pienen kyläkierroksen ja kävimme (aina niin rakastamissani) naapurikylien paikallisissa. Inarin kirkonkylältä Utsjoelle päin löytyy Kaamasen kievari, joka oli oikein viehättävä paikka. Kievarilta vähän matkaa eteenpäin sijaitsee Neljän tuulen tupa, joka ehkä vei voiton Susannan ranking-listalla. Sieltä saa ruokaa, siellä on karaoke ja tunnelma on kuin oman kodin takkahuoneessa. I like!

Kaamasen kievari


Huomenna alkaa neljäs viikko Menesjärveläisenä. Siispä uutta viikkoa kohti ja uusia jännittäviä haasteita on luvassa. 

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

1 kommentti:

  1. Kaamasen Kievarissakin oli karaoke 90-luvun loppupuolella, kun paikan omistaja oli nykyisen Hotelli Inarin kaksikko Lasse ja Jaana. Tanssejakin siellä oli, mutta ei niin useasti kuin kaksikkoa edeltävien omistajien aikaan. Kyllä on Kaamasen Kievarilla mukava menneisyys, mutta tulevasta ei nyt tietoa. Hotelli Inarissakin karaokea on välillä, mutta ei kovin useasti. Neljän Tuulen tuvallakin on uudet omistajat, aika tuoreet, vajaan vuoden olleet.

    VastaaPoista