perjantai 27. tammikuuta 2012

Skabmagovat

Tällä viikolla urheilut ovat jääneet vähiin työn viedessä voiton, joten päätin korjata tilanteen tänä aamuna hiihtolenkillä. Tuuli oli puhaltanut yön aikana juuri eilen tehtyjen latujen päälle sellaiset kinokset, että oli parasta lähetä seuraamaan vain kelkkareittejä. Takaisin päin tullessani Timppa saapui kelkalla vieraidemme kanssa vastaan ja katsoi menoani. Näin puolet elämästäni hiihtoa harrastaneena Timppa totesi, että pidän sauvoja väärin kädessä :D On se hyvä tietysti tässä vaiheessa elämää huomata kyseinen moka, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Menesjärvi tänään


Päivän paras juttu sattui Timpalle, kun hän tapansa mukaan oli asettamassa kypärämyssyä safarille lähtijän päähän. Timppa ihmetteli, miksi myssyssä on niin iso aukko ja yritti etsiä oikeata kohtaa muiden katsellessa vierestä. Kauhunhetket alkoivat, kun paljastui että Timppa piteli käsissään naisten mustia alushousuja!!! Kuinka noloa, jos ne olisivat päätyneet jonkun ihmispoloisen päähän :D Vähin äänin Timppa korjasi tilanteen ja vaivihkaa piilotti alushousut ja etsi oikean kypärämyssyn. Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja makoisilla nauruilla.


Viikot vierivät ja vieraat kartanolla vaihtuvat. On ollut mukava tavata niin erilaisia ihmisiä ja tämä onkin työssäni parasta, oppia ennakoimaan, kuuntelemaan, kommunikoimaan ja havainnoimaan miten eri tilanteissa eri ihmisten kanssa tulee toimia. Sosiaaliset taidot ovat asia numero yksi. Olen myös oppinut paljon pientä nippelitietoa, jossa olen aikaisemmin ollut äärimmäisen huono. Yksittäiset asiat eivät ole millään tahtoneet jäädä päähäni luvuista ja numeroista puhumattakaan. Täällä se on elinehto, minun on osattava kertoa vieraillemme mm. saamelaiskulttuurista jos he jotakin kysyvät. Tuntuu, että samalla kun tietämykseni kasvaa, alkavat asiat kiinnostamaan entistä enemmän ja halu ottaa selvää on suuri.

Bargi Susanna


Tänä viikonloppuna on tosiaan käynnissä aikaisemmin mainitsemani Skabmagovat elokuvafestivaalit. Itse olen aikeissa viettää aikaani festareilla vapaaehtoistyöntekijänä mm. lipunmyynnissä. Onko teillä lukijoilla mitään kokemuksia aikaisemmilta vuosilta kyseisestä tapahtumasta tai osaisitteko suositella jotakin elokuvaa? Jos aikaa jää, meinaan mennä katsomaan ainakin revontuliteatterin näytöstä huomenna illalla. Tietenkin tapahtuman kruunaa Skabmakivat-pippalot tänään illalla Rantsussa. See you there!

2 kommenttia:

  1. Voin toki suositella Let´s Dance-lyhytleffaa ja onhan siellä muutamia kaamoskuvia muitakin. Skábmakivat ovat oma luku sinänsä :-)

    Muista laukku! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että mä olen kuullut siitä Let´s Dancesta niin paljon... Harmittaa, että se meni jo eilen Sajoksessa.. Toivottavasti joskus saisin nähdä sen :)

      Poista