torstai 12. tammikuuta 2012

RyhmäRämä


Ihmisten käyttäytyminen ryhmässä on aina kiinnostanut minua, tai lähinnä huvittanut ja kummastuttanut.

Muutamia mieltäni askarruttavia (todennäköisesti ikuisesti ilman vastausta jääviä) kysymyksiä ovat:
Miksi ryhmässä käveltäessä tiellä unohdetaan liikennesäännöt ja autojen olemassaolo ja kävellään keskellä tietä?
Miksi ryhmässä oltaessa unohdetaan kuuntelemisen taito ja puhutaan toisten päälle KOVALLA ÄÄNELLÄ ja sen jälkeen jokainen ryhmäläinen kysyy samaa asiaa uudestaan?
Miksi ryhmässä on aina ihmisiä, jotka eivät pysty mukautumaan ryhmän tavoitteeseen/sääntöihin ja eivät suostu tekemään kompromisseja?

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka…

 Inariin saapuu tänä viikonloppuna kasapäin seminaarivieraita eri puolilta maailmaa ja se onkin teettänyt paljon työtä paikallisten yrittäjien keskuudessa. Tänään olen tehnyt paljon paperitöitä viikonloppua varten ja kulkenut kylällä eri hotelleissa metsästämässä asiakkaita. Kävin myös lounaalla paikallisessa, jossa onkin erittäin maittavat ruoat. Olen tavannut tällä viikolla paljon uusia ihmisiä ja vähän hävettää myöntää kuinka huono nimi JA kasvomuistini on. Täytyy todella pinnistellä, että osaan yhdistää nimen ja henkilön. Onneksi en ole yksin, sillä mummoni kärsii samasta ongelmasta ja olemme joutuneet huvittaviin tilanteisiin tämän takia. :D

Kartanolla on ollut mukavaa ja rauhallista. On rentouttavaa käydä lenkillä järvellä ja lämmittää saunaa iltaisin. Tuntuu vielä vähän hassulta ajatella olevansa keskellä ei mitään lähes yksin. Huomenna täällä on presidentinvaalien ennakkoäänestys ja tulen tapaamaan kyläläisiä ketkä uurnille kykenevät.

Täytyypä vielä tehdä muutamia vaalikoneita, että tiedän minkä numeron huomenna lippuun kirjoitan :)

Menesjärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti