maanantai 23. tammikuuta 2012

Poromiehen elämää

Tänään oli aivan huikea päivä! Olin asiakasryhmän kanssa visiitillä naapurin poroisännän luona. Ohjelmaan kuului, että meidät vietiin reellä moottorikelkan vetämänä keskelle metsää katsomaan porotokkaa. Isäntä teki useita kutsuhuutoja ja johan alkoi poroja virrata paikalle murkinan toivossa.

Porojen ympäröimänä teimme reen viereen nuotion, jossa isäntä keitti pannukahvit ja paistoimme makkaraa (paitsi minä vannoutuneena kasvissyöjänä tyydyin katselemaan vierestä kyseistä toimintaa). Onneksi ihana kartanonemäntä Anne oli tehnyt myös eväsleipää mukaan, joten minäkin sain hieman ”leivänmurusta” kuten Märät Säpikkäät -tytöt laulavat.  :)

Päivä tuntui todella uniikilta ja isännän toiminnasta voin sanoa pelkkää hyvää. Tuntui, että hän oli kokoajan läsnä, aito oma itsensä ja todella omistautui asiakkaita varten. Minusta oli myös mukavaa, että toiminta tapahtui ”aidossa ympäristössä” keskellä korpea missä poromiehet muutenkin liikkuvat, eikä missään ”lavastetussa ympäristössä”.

Pakkasta on ollut tänään melkein -25 astetta ja se kyllä tuntui. On hassua, miten lämpötila vaihtelee niin paljon, sillä eilen tähän samaan aikaan oli ainoastaan -10 astetta. Tänään päivän huipennukseksi olisi vielä revontulien metsästysretki menesjärvelle moottorikelkoilla. Saa nähdä, haluavatko nämä pohjoisen taivaan ihmeet näyttäytyä pienelle Susannalle tänä iltana

Päivän aurinkotilanne Menesjärvellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti