keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Päivää, olen Susanna


Aamupalan jälkeen lähdin köröttelemään Menesjärveltä kohti kirkonkylää. Tie jota pitkin ajelen, on nimeltään Kittiläntie ja se on lähestulkoon pelkkää suoraa koko 34 kilometrin matkan. Tie on niin kapea, että jos vastaan tulee auto, on jarrutettava ja ajettava tien sivuun.  Nopeusrajoitus matkalla on 80 km tunnissa, mutta minä vielä hiukan arkailen ajamisen suhteen ja varsinkin kun tie on peilijäässä. Kittiläntie on aurauslistalla viimeisenä, joten jo ennestään kapea tie on kaventunut lumen takia varmaan puoleen. Onneksi minulla maalaistyttönä sentään on reilusti kokemusta ajamisesta ja eri autoista joten ei hätää sen takia. Porojen liikkumisalueetkin alkavat jo hahmottua ja muistua mieleen matkalla, vaikka maasto on hyvin samanlaista ja matkalla on ainoastaan yksi omakotitalo tien vieressä.

Sain hoidettavakseni taas paperitöitä viikonloppua silmällä pitäen ja niiden kanssa päivä vierähti kivasti. Iltapäivästä lähdin kylälle seikkailemaan ja päädyinkin juttusille paikallisten nuorten kanssa. Koska täälläpäin järjestettyä ja ohjattua toimintaa on vähän, pitää olla itse valpas ja aktiivinen. Nämä nuoret tuntuivatkin todella idearikkailta ja he olivat pistäneet pystyyn oman hampurilaisgrillin jossa myydään mm. poroburgereita. Listalta löytyi myös kasvishamppari, joten täytyy käydä maistamassa joku päivä. Minulle kerrottiin grillin viereen olevan suunnitteilla uusi baari, jonka idea vaikutti myös kivalta.

Paikallinen "McDonalds" :D
Loppupäivästä kävin vielä tarkastamassa Siidan yläkerrassa menevän näyttelyn, joka kertoi Lapin kahdeksasta vuodenajasta, saamelaisten historiasta ja kulttuurista sekä Saamenmaan luonnosta. Tykkäsin paljon näyttelyn sisällöstä, sieltä sai paljon uutta infoa ja seinillä olevat valokuvat olivat todella upeita. Voitte vain kuvitella miten hienoja kuvia saa tykkylumisista puista tai auringon pilkistyksestä kaamoksen väistyessä. Odotan näkeväni ne vielä joku päivä omilla silmilläni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti