keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Susannan hiihtokoulu


Viikkoni on alkanut kiireisissä merkeissä työn saralla. Olemme tehneet pitkää päivää ja olenkin saanut puuhastella kaikenlaista kivaa, kuten paperitöitä, ruoanlaittoa, siivoamista, järjestelyä ja vieraiden kuljettamista.

Pakkasen laskettua kohtuullisiin lukemiin sain tehtäväkseni opettaa vieraitamme hiihtämään. Oli ihanaa olla ulkona monen neljän seinän sisällä vietetyn päivän jälkeen. Vaikka pakkanen onkin laskenut, oli tuuli silti polttavan kylmä ja voimakas. Kuivajärvellä pystyy hiihtämään tuulisellakin säällä, sillä se on hyvin suojaisassa paikassa. Tosin sinne päästäkseen on mentävä Menesjärven halki ja se onkin se reitin pahin kohta.

Olen kovasti myös kaivannut rakasta juoksuharrastustani. Juokseminen on ollut yleensä kesän/syksyn huvia mutta kunnollisilla kengillä ja varusteilla mikään ei estä tekemästä sitä talvellakin. Tähän mennessä en ole kauheasti panostanut talvijuoksuvermeisiin, sillä hiihtäminen on ollut se ykkösjuttu. Nyt ajattelin kuitenkin satsata kunnon juoksukenkiin, sillä kotona etelässä odottaa vain kesäjuoksemiseen tarkoitetut lenkkarit. Olen kuullut kehuttavan Icebug-kenkiä, jotka pitävä tiellä erittäin liukkaillakin keleillä pohjissa olevien hiilikuitunastojen ansiosta. Jos teillä on kokemuksia niin saa suositella minulle muitakin :)

Huomenna aion viettää päivää kirkonkylällä vieraiden kanssa. Toivottavasti sää suosisi meitä! 

"Menesjärven tuuliset hiihtoladut"

1 kommentti:

  1. Minä Suski voin suositella lämpimästi karvakenkiä ;-) Niillä ku juoksee ja sitten pysähtyy, niin luistaa hiukan, eikä tarvi koko aikaa juosta. ;-)

    VastaaPoista