sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Laplandia-hiihto

Tänään on ollut varmasti tähänastisen työharjoitteluni hienoin päivä! Kartanon väki on saanut vieraakseen 40 Englannista tullutta koulupoikaa iältään 12-vuotiaita. Voitte kuvitella, minkälaista energiaa ja intoa moinen ryhmä on täynnä ja odotukset ovat varmasti korkealla. Lappi saattaa tuntua hyvinkin eksoottiselta paikalta vaikka tosin monet heistä ovat matkustelleet aikaisemmin paljon, mutta tuskin missään samankaltaisessa paikassa.

Sää todella helli meitä tänään. Aurinko paistoi todella kirkkaasti ja tuulta ei ollut yhtään. Ei olisi voinut olla parempi keli olla ulkona ja nauttia ihanasta päivästä. Ilmassa oli jo kevään tuntua.

Aurinko loisti Menesjärven yllä


Pidin tänään neljälle kymmenen hengen ryhmälle hiihtokoulua koko päivän ajan ja meininki oli MAHTAVAA! Pojat ovat todella hyväkäytöksisiä ja ystävällisiä. Voi kun suomessakin pikkupojat puhuttelisivat minua nimellä ”Neiti Susanna” :D

Huomaa, että Englannissa lapsille opetetaan pienestä pitäen vanhempien ihmisten kunnioitus! Mielestäni se on yksi tärkeimmistä asioista, mitä voi opettaa ja se pitäisi ottaa laajemmin käyttöön myös Suomessa, sillä moinen asia tuppaa unohtumaan usein nykynuorilla.

 Olen oppinut kuukauden täälläoloaikanani todella paljon ohjelmapalveluista ja tuotteistamisesta. Olen oppinut aivan itselleni uusia asioita, ja muun muassa hiihtokoulunpitäjänä olen jo mielestäni aika hyvä. En olisi aikaisemmin uskonut, kuinka nopeasti sitä ihminen voikaan kehittyä ja kuinka uusia puolia itsestään voi löytää. Kiitosta haluan sanoa myös Timpalle, joka on kärsivällisesti opastanut minua uudella urallani. Timppa on aivan huipputasoa kaikessa, mikä liittyy eräopashommiin, joten en voisi saada parempia neuvoja muualta.

Sukset odottavat hiihtäjiä


Parasta palautetta saa, kun pienet pojat tulevat vilpittömästi sanomaan kuinka he tykästyivät tähän heille uuteen lajiin ja kysyvät ”Koska pääsemme taas hiihtämään?”. En meinannut saada heitä enää pois, kun opetin mäenlaskua suksilla ja jarruttamista. Valtavaa riemua aiheutti myös suksihippa, joka tavallaan ”Kruunasi” Susannan hiihtokoulun ja päätti päivän. 



Tänään on kyllä tullut yllin kyllin liikuntaa mikä on aivan mahtava juttu. Minä elän ulkoilmasta ja hapesta sekä liikunnasta, joten tämä päivä lähentelee täydellisyyttä! Väsyneenä mutta onnellisena lähden nyt saunan lämmitykseen ja innolla jään odottamaan tulevien päivien tapahtumia.

Menesjärvi tänään

-Susanna

1 kommentti:

  1. Ms.Susanna, you are the best teacher of skiing, nice!
    Sunnuntai on ollut varmaan sitten todella mukava päivä, aurinkoa ja hiihtoa. Ivalossa ei aurinko paistanut, tais vilahtaa pilvenraosta päivällä.
    Kevättä kohti mennään ja kohta ei pakkaset kiusaa vähimmilläkään lukemilla :-)
    Mukavaa viikkoa!!

    VastaaPoista