torstai 2. helmikuuta 2012

Lisää koiruuksia


Silvia oli taas loihtinut meille ihanaa aamupalaa ja sen nautittuamme lähdin suuntaamaan Riutulaan päin Tinjan huskyja katsomaan. Mukana lähti ranskalaisia vieraitamme, joille huskyfarmilla käynti oli ensimmäinen kerta, enkä minäkään siellä suunnalla ole aikaisemmin käynyt. 

"Pienet päiväunet ennen töitä"


Perille saavuttuamme pääsimme heti tekemisiin koirien kanssa, koska Tinja pyysi meitä laittamaan valjaat koirille ja hakemaan ne paikoilleen tulevaa koitosta varten. Nämä huskyt olivat todella tottelevaisia ja luottavaisia. Ne tulivat heti lähelle kun kutsuin niitä nimellä ja antoivat laittaa valjaat päälle. 

"Minä olen paha susi enkä varmasti tule kopistani ulos"


Tinja vakuutti olemuksellaan, ystävällisyydellään ja rauhallisuudellaan. Oli uskomatonta, miten hyvin yhteistyö sujui koirien kanssa ja heillä oli todella vahva keskinäinen ymmärrys. Tinja sanoikin, että koirat ovat hänen parhaimpia kavereitaan. Annan paljon kiitosta myös asiakaslähtöisyydestä, sillä ilmassa oli todella tekemisen meininkiä mikä on aina kiva asiakkaan kannalta. Ihmiset tykkäävät, kun pääsevät itse tekemään asioita eikä vain astu ”valmiiksi lavastettuun kulissiin”. 

"Pieni paijaustauko"


Pihalla tallusteli myös muutamia hevosia ja Tinja toivottikin minut tervetulleeksi ratsastamaan, mikä on superkiva juttu. Olen nuorempana käynyt ratsastamassa, mutta nyt ”vanhempana” se on jäänyt vähemmälle joten olisikin mukavaa taas jatkaa.

Tinjalta jatkoimme Siida museoon, jossa lounastimme vieraidemme kanssa. Voin muuten lämmöllä suositella; käykää ihmeessä syömässä Siidassa, ruoat ovat todella maittavia ja henkilökunta ystävällistä. Tänään oli tarjolla todella herkullista lohilaatikkoa :)

Siida jaksaa kiinnostaa joka kerta kun siellä käy. Välillä oikein pysähtyy opastuksen välissä itsekin tuijottamaan näyttelyä, ja huomaa että taas oppi jotakin uutta. Kevään mittaan minusta tulee varmasti saamelaiskulttuurin ja Lapin luonnon asiantuntija tätä menoa! :D

"Tuulispää"


Haluaisin muuten tietää, että mistä saisi ostettua koristenauhaa, jota käytetään saamelaisissa puvuissa? Myykö mikään liike Inarissa tai Ivalossa metritavarana sitä? 

Vielä illan ratoksi olisi käynti lentokentällä ja sitten takaisin kartanolle emännöimään.

2 kommenttia:

  1. Kivoja juttuja ja mukava lueskella paikallisena "eteläisen" mietteitä kotikylästä. Sami duodji varmaan myy sitä nauhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että paikallisetkin ovat löytäneet blogini :) Sami duodji onkin ainut paikka, josta en ole vielä käynyt sitä nauhaa kysymässä. Tiedätkö, onko se vanhempi myymälä vielä auki siinä otto automaatin vieressä vai onko toiminta siirtynyt kokonaan Sajokseen?

      Poista