maanantai 13. helmikuuta 2012

Revontuli katkaisija


Mukavat kevätpäivät saavat jatkoa. Tänään on ollut erittäin liikunnantäyteinen päivä joka on mahtava juttu. Aamulla sain lähteä lapsien kanssa lumikenkäretkelle mikä olikin huippuhauskaa taas auringon loistaessa tuulettomalla Menesjärvellä.

Vähän taas ylistystä opinnoilleni: Nyt viimeistään ymmärrän todella, miksi olen opiskellut ja tuskaillut tiettyjen asioiden kanssa ammattikorkeakouluvuosieni aikana. Aina niin tylsiltä tuntuvat raportit ovat nyt saaneet täysin uuden merkityksen elämässäni. Ymmärrän tasan tarkkaan, miksi niitä tehdään ja mitä varten ne ovat.

Yksi esimerkki on tapahtumanjärjestäminen, jota olemme opiskelleet moneen otteeseen Porvoossa ja Vierumäellä. Kun kyse on 40 hengen tapahtumasta, pitää aikataulun ja organisoinnin olla täysin kunnossa, että varsinaisen ohjelman aikana kukaan ei tule kyselemään mitä pitäisi tehdä.

Olen myös nykyään sitä mieltä, että tapahtumalla täytyy AINA olla yksi johtohahmo. Yksi sellainen henkilö, joka organisoi toimintaa ja määrää muille tehtävät. Jos puikoissa on liian monta päättävää henkilöä, ei siitä synny mitään muuta kun sotku ja vääriä ohjeita kaikille. On tärkeää muistaa pitää yhteisiä hetkiä joissa kaikille kerrotaan samat toimintaohjeet hyvissä ajoin etukäteen, jotta tapahtumahetkellä kaikki olisi selkeää.

Tavallaan olen työharjoitteluni aikana alkanut kiinnostumaan kyseisestä pestistä paljon. Tykkään suunnitella juttuja ja uskoisin olevani hyvä ja rauhallinen johtohahmo ja organisoija. Olisipa kiva päästä joskus tulevaisuuden projekteissa kokeilemaan projektipäällikön hommia.

Hauskaa on ollut huomata, miten paljon englannin kieli on parantunut kuukauden aikana. Jo pelkästään nämä muutamat päivät ovat lisänneet sanavarastoani rutkasti, ainakin hiihtotermistön osalta. Tänään illalla olisi vielä revontulien ”metsästystä” lumikengillä järven jäällä.

Päivän kevennyksenä todettakoon: on oikeasti olemassa ihmisiä jotka luulevat revontulien olevan asia, jonka voi vaan laittaa päälle ja sulkea milloin huvittaa.

Kysymys; ”Voitko laittaa revontulet päälle illallisen jälkeen?”  :DDD

3 kommenttia:

  1. Kyllähän Suski tiedät, missä se katkaisija on? :-D

    VastaaPoista
  2. Hauskoja noi ulkomaanelävät... Luuleehan ne, että meillä on igluja ja jääkarhujakin, niin miksei sitten revontulikatkaisinta. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy joku kerta julkaista lista hölmöistä kysymyksistä, mitä täällä on kuullut! Tämä on vasta alkua hehe :D

      Poista