tiistai 21. helmikuuta 2012

21022012

Viikko on alkanut aivan mahtavissa merkeissä! Eilinen päivä oli todella kaunis ja sää oli mitä mainioin. Iltapäivällä tuuli tyyntyi ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Opetin hiihtoa taas täysin kokemattomille englantilaisille vieraillemme, ja kuin ihmeen kaupalla he oppivat todella hyvin hiihtämään! Ja vielä ilman kaatumisia, loisto suoritus. Illalla oli vielä revontulikävelyä lumikengillä järven jäällä. Taivas oli uskomattoman kirkas, kaikki tähdet näkyivät kirkkaina ja taivas näytti loputtomalta. Revontuliakin näkyi vaikka ne eivät olleetkaan kovin kirkkaita tällä kertaa.

Tänään olen juhlinut syntymäpäivääni ja on ollut niin ihana huomata kuinka monet ihmiset ovat minua muistaneet! Kiitos tuhannesti, lämmittää kovasti mieltä kaikki kauniit sanat ja aatokset joita olen tänään kuullut! Kyllä se vanheneminen on sittenkin ihan kiva juttu :)

Päivääni vietin kirkonkylällä vieraidemme kanssa, sillä Siidassa vietettiin kansainvälistä opaspäivää. Päivän kunniaksi Pohjois-Lapin oppaat Ry piti tempauksen ja järjesti pääsylipun lunastaneille kolme ilmaista opastettua kierrosta Siidassa.

Itse kinusin myös mukaan kierrokselle, sillä uskoin siitä olevan hyötyä työssäni koska palloilen siidassa viikoittain ja tietämyksen lisääminen ei varmasti ole pahitteeksi. Opas oli todella asiantunteva ja osasi kertoa hyvin näyttelyn rakenteesta ja eri osista. Huomasin, että omat tietonikin ovat jo aika hyvät, sillä opas kertoi paljon samoja asioita joita minäkin kerron vieraillemme kierroksella. Ainut kehitettävä asia olisi englanninkieliseen opastukseen paneutuminen ja sanaston opettelu.

Lounaspöydässä oli tarjolla perinteistä laskiaisen ruokaa-hernerokkaa ja laskiaispullia. Vieraamme Englannista ja Saksasta kysyivät minulta, miksi laskiaista vietetään ja minä oikein pysähdyin miettimään että niin… Miksi? Se on tavallaan alku hiihtolomakaudelle ja kevään alkamisen merkki. Se on myös pääsiäiseen valmistautumisen aikaa. Mutta mikä on se virallinen selitys? Mitä minä kerron vieraillemme? Ja myös totaalinen aukko sivistyksessä tuli vastaan kun piti ruveta keksimään laskiaiselle englanninkielistä nimeä. Kotiin päästyäni katsoin netistä, että laskiaista kutsutaan nimellä Pancake Day! :D Siis mitä? :D

Tänään ilta jatkuu vielä todella työntäytteisissä merkeissä. Loppukevennykseksi jatkan listaa Top 10 ”Silly questions by customers”

Asiakas: ”Miten revontulet vaikuttavat poroihin”?
Susanna:”ÖÖöööÖÖÖ, ei mitenkään NEXT QUESTION PLEASE :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti