sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Suski on Rallikuski


Porokuninkuuskilpailut


Viikonloppu on mennyt aivan mahtavissa merkeissä! On ollut todella rentouttavaa olla vaan vapaalla eikä tarvitse murehtia mistään. Eilen lähdimme tyttöjen kanssa kylälle tarkoituksena mennä seuraamaan porokisoja, mutta päädyimmekin huristelemaan rallia järvelle tehdyllä radalla mikä oli aivan mahtavaa! Saimme ajella vuoronperää ja muutaman kerran auto kävi penkassa (tosin ei minun ajamana) :D Aika kallista huvia kylläkin tuollainen mutta huvinsa kullakin! :D

Tuulispää


Kävimme myös eilen päivällä Tuulispäällä, josta on hienot maisemat pitkälle Inarinjärvelle. Iltapäivällä poikkesimme vielä paikallisessa Rantsu-baarissa, jossa meno oli katossa jo kello kolme päivällä! Pöydät olivat niin täynnä riemastunutta porokisakansaa, että hyvä kun istumaan pääsi. Nämä ovat niitä harvoja päiviä, jolloin Inarin kirkonkylä tavallaan ”herää eloon” ja ilmassa on todellista ”festarihumua”.

Tänään lähdimme myös paikanpäälle Lomakylän rantaan seuraamaan kisoja pienen huijauksen saattelemana. Timppa tuli naama peruslukemilla kertomaan meille, että porokisat on peruttu ison jäärailon takia hah hah! Me tietysti uskottiin koko tarina ja pohdittiin kuinka voi olla mahdollista perua noin isolla mittakaavalla järjestetty tapahtuma samana aamuna?! Kun pääsimme kylälle, ei kisojen peruuntumisesta ollut tietoakaan vaan kansa oli täyttänyt parkkipaikat jo hyvissä ajoin aamusta. Myöhemmin meille selvisi, että tänäänhän on ensimmäinen päivä huhtikuuta ja siis aprillipäivä. Olemmekin tyttöjen kanssa pohtineet kostotoimenpiteitä Timpalle ja ehkä joku jäynä tulee vielä tehtyä illalla :)

Itse porokisat olivat kivan oloinen tapahtuma. Porot menivät uskomattoman kovaa vauhtia ja huomasi, miten paljon niiden kanssa oli treenattu kisoja varten. Kisa-alue oli hyvin rakennettu ja paikalla oli monenlaisia kojurakennelmia joista saattoi ostaa hattuja, hansikkaita, käsitöitä, suopunkeja (lempparini oli kirkkaan pinkki suopunki) sekä tietysti ruokakojuista poronkäristystä (jota myytiin houkuttelevalla nimellä Poromiehen suudelma!). Tyydyimme kuitenkin vain olemaan kannustusjoukoissa katsomon puolella shoppailun sijaan. Kivaa oli nähdä kaikkia tuttuja parin kuukauden eristyksen jälkeen täällä Menesjärvellä :)  Ehdottomasti ensi vuonna uudestaan, jos mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti